BHV Certificaat (OUD)

De ARBO-wet heeft in 1994 bedrijfshulpverlening verplicht gesteld voor alle bedrijven en instellingen. Dit om de veiligheid van medewerkers, bezoekers en klanten te vergroten tijdens calamiteiten. Door snelle en deskundige hulp wordt leed en grote schade beperkt. Een bedrijfshulpverlener is in staat eerste hulp te verlenen, een beginnende brand te blussen en een pand te ontruimen. Deze taken voert de BHV-er uit tot professionele hulpdiensten als ambulance, brandweer en politie aanwezig zijn.
Om BHV-er te worden dient u een BHV cursus te volgen. Wanneer u de cursus met goed gevolg afrondt, krijgt u het NVb Certificaat. Hiermee toont u aan dat u adequaat op kunt treden tijdens calamiteiten.

Wanneer u nog niet in het bezit bent van een NVB certificaat kunt u dit eenvoudig behalen bij BHVNederland. U kunt de BHV cursus op verschillende manieren volgen: klassikaal op één van onze vele locaties of In Company bij u op locatie. Ook biedt BHVNederland de mogelijkheid de cursus via internet te volgen in combinatie met een praktijkdag. Zo kunt u waar en wanneer u maar wilt de BHV cursus volgen.