Ontruimingsplattegrond (OUD)

Ontruimingsplattegronden zijn bedoeld om gebruikers van een gebouw te informeren hoe ze het gebouw in geval van een calamiteit het beste kunnen verlaten. Daarnaast wordt op de tekeningen aangegeven waar in het gebouw o.a. brandblusmiddelen en handmelders zich bevinden. De ontruimingsplattegronden zijn tevens onderdeel van het ontruimingsplan, maar kunnen ook als een ontruimingsplan niet vereist is, alsnog ter informatie opgehangen worden in gebouwen.

BHVNederland verzorgt de ontruimingsplattegrond op een heldere en duidelijke visuele manier. De plattegronden zijn voorzien met symbolen conform de NEN 1414. De lezer moet direct kunnen zien waar hij is, wat zijn vluchtmogelijkheden zijn en waar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde brandslanghaspel of handmelder zich bevindt.

Indien gewenst kan BHVNederland als aanvulling op het al aanwezige ontruimingsplan de ontruimingsplattegrond voor uw organisatie verzorgen. Via het onderstaande contact formulier en meegestuurde plattegronden kunnen wij een advies geven over de ontruimingsplattegronden voor jullie organisatie.


Voorbeeld ontruimingsplattegrond

Hieronder een voorbeeld van een ontruimingsplattegrond zoals BHVNederland voor u kan opstellen.

voorbeeld ontruimingsplattegrond


Offerte aanvraag

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan. Beschikt u over (digitale) tekeningen van uw gebouw? Dan scheelt dat aanzienlijk in het offertebedrag!

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht