BHV Herhaling Cursus Golf

Deze cursus boeken?

vanaf 179,00

 • 1-daagse cursus
 • praktijk in de baan

Liever een incompany training?
Al voordelig bij 6 personen

Vraag een offerte aan

Beoordelingsresultaten

8.4 Gemiddelde waardering van ruim 2997 reviews

98% van de cursisten beveelt onze training aan

Omschrijving

Golfbaan Bentwoud en BHVNederland zijn al jaren partners op het gebied van golf gerelateerde veiligheidstrainingen. Jaarlijks trainen de medewerkers van de golfbaan op het gebied van EHBO, alarmeren, communicatie en ontruimen.

Risico’s op golfbanen zijn anders

Door de uitgestrekte ligging is bereikbaarheid en plaatsbepaling een risico dat zorgt voor een vertraging in de komst van hulpverleners. In dit geval is kennis van de ligging en de kortste routes naar elke plek in de baan essentieel. Tot de komst van de professionele hulpverlener zal er door u als hulpverlener moeten worden opgetreden. Golfbanen hebben vaak een open structuur die ervoor zorgt dat zon en regen vrij spel hebben. De praktijk leert dat mensen die golfen uitdrogen of onderkoelen. Herken en erken je dat in je flight, maar ook als Marshall? Geraakt worden door en uit de richting geraakte bal betekent kans op ernstige verwondingen en vraagt om snelle behandeling om blijvend letsel of erger te voorkomen.

Door specifiek op de risico’s van golfbanen te trainen zijn deze trainingen ideaal voor medewerkers van alle golfbanen in Nederland. Baan Marshalls, receptiemedewerkers, medewerkers horeca en pro’s nemen aan deze training deel. Zij zijn immers de mensen die in geval van een calamiteit hulp moeten kunnen verlenen. Maar ook de actieve golfer die met regelmaat op de baan aanwezig is, is onderdeel van de risico’s en, veelal in een flight, de eerste hulpverlener ter plaatse.

Specificaties
SpecificatieOmschrijving
Duur1 dag
Tijdsduur09:00 tot 16:30
StudiebelastingGeen
VooropleidingU bent in het bezit van een BHV certificaat
CertificaatErkend BHV certificaat met een geldigheid van één jaar
GroepsgrootteMaximaal 15 personen

Inhoud

U bent in het bezit van een BHV certificaat. Hierdoor heeft u de basiskennis die noodzakelijk is om aan te sluiten bij deze training.

De training bestaat uit:

 • Kennis van de risico’s op en rond de baan
 • Alarmeren
 • Begeleiden hulpdiensten
 • Reanimeren en AED
 • Inclusief 9 holes met praktijk

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma ziet er als volgt uit:

 • training deel 1 (brandveiligheid)
 • training deel 2 (eerste hulp)
 • training deel 3 (eerste hulp)
 • training deel 4 (praktijk in baan met 9 holes spelen)

In de ochtend starten we met het onderdeel brand. Brand is een klein onderdeel van de risico’s op banen in Nederland. Belangrijk bij brand is het kennen en herkennen van de risico’s, doe als hulpverlener geen gekke dingen maar zorg ervoor dat gasten veilig zijn. Uiteraard hoort brand blussen als praktijkonderdeel bij de training. Het is immers belangrijk kennis te hebben van de werking van een blusser.

Het vervolg van de dag is gericht op Eerste Hulp; wat doe je, wat stel je vast, hoe alarmeer je en hoe begeleid je de hulpdiensten naar de juiste locatie? Allemaal vragen waar we met de groep antwoorden op gaan geven.

De training is praktijkgericht en gericht op de doelgroep. Hoe om te gaan met uitdroging, hoe herken je het, kneuzingen en breuken, bewusteloosheid en uiteraard reanimatie en AED gebruik.

Vanaf half drie gaan we voor negen holes de baan in waar de deelnemer een aantal praktijkvoorbeelden krijgt aangeboden.

Kosten

Door de zeer specifieke risico’s die het spel, en de omgeving waarin het spel wordt gespeeld, bezit is deze training ontwikkelt.

Deelnemers met een geldig BHV certificaat betalen € 179,- ex. btw maar incl. lunch, koffie, thee en water, certificering en 9 holes op de baan van Bentwoud. Klik hier wanneer u niet in het bezit bent van een BHV certificaat

Deelnemers aan de training zijn na afloop opnieuw gecertificeerd Bedrijfshulpverlener.

Door het volgen van een BHV training van BHVNederland (Kiwa gecertificeerd opleider) ontvangt u niet alleen een erkend BHV diploma maar bent u ook een jaar lang verzekerd tegen aansprakelijkheid en ongevallen voortkomend uit uw optreden als Bedrijfshulpverlener. Klik hier voor meer informatie en polisvoorwaarden.

Klik op de rode knop Kies datum & locatie om u direct aan te melden.