Hoofd BHV Cursus

Deze cursus boeken?

vanaf 1.195,00

  • 3-daags klassikaal
  • BHVNederland HBHV certificaat

Liever een incompany training?
Al voordelig bij 6 personen

Vraag een offerte aan

Beoordelingsresultaten

8.4 Gemiddelde waardering van ruim 2759 reviews

98% van de cursisten beveelt onze training aan

Omschrijving

Bent u de, misschien wel letterlijk, aangewezen persoon om Hoofd BHV te worden? Als Hoofd- of Coördinator BHV bent u verantwoordelijk voor de interne uitvoering van de wettelijke richtlijnen en kaders opgesteld in de ARBO wet, het bouwbesluit en de gebruiksvergunning. U legt in plannen vast welke actie zijn en worden ondernomen met betrekking tot het functioneren van de BHV, taken en verantwoordelijkheden, u zorgt voor of voert de RI&E uit, u draagt zorg voor de uitvoer van het plan van aanpak.

Als Hoofd- of Coördinator bent u niet inhoudelijk betrokken bij de BHV maar maakt u het functioneren van de BHV mogelijk. U zorgt ervoor dat kennis en kunde door trainingen op peil blijven, u zorgt voor de materialen die nodig zijn om als BHV ‘er te kunnen functioneren.

Wanneer u deze HBHV cursus voltooid hebt, bent u in staat een vertaling te maken van relevante wetten naar uw eigen bedrijf, maar ook geeft u invulling aan zorg op maat zoals bedoeld in de Arbowet. Zonder moeite leest u een risico-inventarisatie en kunt u noodzakelijke plannen maken. U kunt een BHV organisatie opzetten en beheren, maar ook tegenwicht geven in gesprekken met betrokken diensten en organisaties.

Specificaties
SpecificatieOmschrijving
Duur3 dagen
Tijdsduur09:00 tot 16:00
StudiebelastingNaast de trainingsdagen is er ca. 20 uur nodig voor uitvoer van opdrachten
VooropleidingMBO/HBO denkniveau, affiniteit met ARBO wetgeving
CertificaatBHVNederland HBHV certificaat
GroepsgrootteMaximaal 8 personen

Inhoud

Samen met één of meerdere praktijkinstructeurs krijgt u inzicht in een aantal belangrijke aspecten die horen bij uw taak als HBHV.

  • Algemeen: BHV en coördinator BHV
  • Wettelijke kader: Arbowet, bouwbesluit en gebruiksvergunning
  • Interne uitvoering van de BHV in Richtlijnen, verplichting en de RI&E
  • Schriftelijke vastlegging in plannen
  • Opleiding: keuze in BHV opleiding, opleiden en geoefend blijven
  • Alarmeringen, coördinatie externe hulpdiensten
  • Brandbeveiligingsmaatregelen
  • Deskundige diensten als arbodiensten en arbeidsinspectie

Opleidingsduur

De HBHV cursus neemt 6 dagdelen in beslag, verdeeld over drie dagen. De eerste twee dagen volgen dicht op elkaar en de derde dag volgt ca. een maand later. In de tussenliggende tijd bent u bezig met het schrijven van het BHV beleidsplan voor uw eigen bedrijf.

Toelating & Werkwijze

Om toegelaten te worden vervult u een management of middle management functie binnen uw bedrijf of instelling en beschikt u over een MBO/HBO denkniveau. Daarnaast bent u op de hoogte van de uitvoerende taken van de BHV’ers. Tijdens de training wordt er een actieve deelname van u verwacht. Het accent ligt op het praktisch vertalen van de theorie.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 1195,- excl. BTW. Dit is inclusief cursusmateriaal, examenkosten en lunch, koffie en thee.

Klik op de rode knop Kies datum & locatie om u direct aan te melden.