EHBO cursussen en Workshops (OUD)

Het is schrikbarend slecht gesteld met de EHBO kennis van Nederlanders. Uit gegevens van het Rode Kruis is gebleken dat twee van de drie Nederlanders niet weet hoe te handelen bij ongelukken. Zelfs bij ongelukjes in en om het huis blijken de meeste Nederlanders hulpeloos. Speciaal voor deze mensen heeft BHVNederland verschillende EHBO cursussen ontwikkeld.

In samenwerking met het Rode Kruis organiseert BHVNederland de volgende EHBO trainingen:

Cursus Basis EHBO (2 dagen, 12 uur)

Dit is een tweedaagse cursus waarin de hoofdlijnen van de EHBO worden behandeld. Prijs: €269,- excl. BTW, klik hier voor meer informatie.

Cursus EHBO aan baby’s en kinderen (8 uur)

Deze cursus is gericht op het verlenen van eerste hulp bij baby’s en kinderen. Prijs: €139,67 excl. BTW, klik hier voor meer informatie.

Workshop kinder EHBO aan baby’s en kinderen (3 uur)

Bij de workshop worden de 7 meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen behandeld. Prijs: €49,17 excl. BTW, klik hier voor meer informatie.

De cursussen en workshops EHBO van BHVNederland zijn voor iedereen geschikt en worden gegeven door gecertificeerde instructeurs die garant staan voor een inhoudelijk goede cursus. Deelnemers die de cursus Basis EHBO of de Cursus EHBO met baby’s en kinderen met goed gevolg afronden, ontvangen een Europees erkent certificaat van het Rode Kruis. Dit certificaat is 1 jaar geldig.


Instructiefilmpjes

Wilt u een klein voorproefje zien van de verschillende handelingen die u worden geleerd tijdens de EHBO cursus?
U kunt hier een aantal instructiefilmpjes bekijken in het kader van EHBO.


Vergoeding EHBO cursus

Voorkomen is beter dan genezen en dat vinden veel zorgverzekeraars ook, wanneer je aanvullend verzekerd bent vergoeden ze soms tot wel 100% van de cursus. Kijk hier of jouw verzekeraar een EHBO-cursus vergoed, hoeveel geld je terugkrijgt verschilt per verzekeraar en per aanvullende verzekering.

Heb je alleen een basisverzekering afgesloten? Dan wordt een cursus niet vergoed, maar heb je des te meer reden om nu een cursus te volgen. Zo zorg je ervoor dat een klein ongelukje niet uit de hand hoeft te lopen.