Wij redden mensenlevens
Heartbeat

60 procent BHV organisaties houdt geen ontruimingsoefening

Uit onderzoek van de Brandwondenstichting is gebleken dat 60% van alle organisaties de jaarlijkse ontruimingsoefening niet uitvoert. Dit terwijl de Arbo-wet elke BHV organisatie binnen een bedrijf verplicht deze oefening jaarlijks te organiseren.

Het onderzoek werd gehouden onder 500 organisaties, waaronder scholen en ziekenhuizen. Juist daar zou men verwachten dat de ontruimingsoefening elk jaar wordt uitgevoerd. Tijdens een brand raken immers veel mensen in paniek en weten niet waar ze heen moeten vluchten, laat staan kinderen en patiënten. Middels deze jaarlijkse generale repetitie leert iedereen hoe ze moeten handelen in geval van nood en hoe ze het pand via een korte weg en op een veilige manier kunnen verlaten.

De reden dat de ontruimingsoefening jaarlijks moet worden uitgevoerd, is omdat er in een jaar tijd veel kan veranderen binnen een bedrijf. Bedrijfshulpverleners leren tevens op deze manier de theorie in de praktijk te brengen en komen zo eventuele knelpunten tegen. Daarnaast worden werknemers gewezen op de veilige vluchtroutes en de gevaren van brand. Zo wordt wanneer het er echt op aan komt veel leed voorkomen.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes