Wat is BHV?

Elk bedrijf is volgens de Arbowet verplicht te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Zo kan direct worden ingegrepen tijdens een brand of andere calamiteiten, en wordt er veel leed voorkomen bij werknemers en bezoekers.

Het aantal bedrijfshulpverleners (BHV’ers) binnen een bedrijf hangt af van de bedrijfsgrootte en de risico’s binnen de organisatie. Op basis van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie wordt vastgesteld hoeveel BHV’ers een bedrijf nodig heeft. Er wordt ook rekening gehouden met de bezoekers die in een pand aanwezig kunnen zijn. Een organisatie is hier namelijk verantwoordelijk voor.

Werknemers dienen een BHV cursus te volgen om BHV’er te worden. Deze cursus kan op vele cursuslocaties door het land gevolgd worden, maar ook via ‘incompany’ op de locatie van de organisatie zelf. Bedrijfshulpverleners leren tijdens de cursus een beginnende brand te bestrijden, eerste hulp te verlenen en personen uit een pand te evacueren.

Goed om te weten is dat een medewerker met alleen een EHBO-diploma geen BHV’er is. Deze persoon mist immers de kennis op het gebied van evacuatie en brandbestrijding. Een BHV-organisatie kan daarentegen wel bestaan uit een mengeling van BHV’ers en EHBO’ers, maar dat hangt af van de aanwezige risico’s binnen een bedrijf.

Nieuwsgierig geworden naar onze BHV, EHBO en reanimatie cursussen?
Bekijk hier ons cursusoverzicht!

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes