Advies

U gaat er niet vanuit, maar er kan onverhoopt altijd wat gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg ervoor dat uzelf en uw collega’s met de juiste kennis reageren en zorg voor de juiste brandveiligheid. Een ontruimingsplan is een eerste belangrijke stap. Het vertelt u wie wat doet tijdens een calamiteit. Wat echt bij een ontruimingsplan niet mag ontbreken is een veiligheidsplattegrond.

Deze moet voorhanden zijn voor de ploegleider en de brandweer. Zij handelen naar deze plattegrond. Een ontruimingsplattegrond ophangen is een essentiële stap naar de veiligheid van uw bezoekers en collega’s. Hier ziet u in één oogopslag waar u bent en waar u heen moet bij een brand of ontruiming.

U hebt best veel zelf in de hand maar voldoet het gebouw waar u gebruik van maakt wel aan de eisen die gesteld worden? BHVNederland verzorgt voor u een brandveiligheidsscan. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Wilt u eerst zelf checken hoe veilig uw gebouw is, kijk dan eens onder de BHV Checklist. Moet u als bedrijf voorzien zijn van een omgevingsvergunning? Kijk even hier en u weet het.

Oké, uw gebouw is veilig. Nog even die brandblusser plaatsen en die AED moet ook nog een prominente plek. Hoe zorgt u dat veiligheid er mag zijn in uw mooi aangeklede kantoorruimte? Wij denken met u mee. Kijk maar eens.