Cursus Preventiemedewerker

Deze cursus boeken?

vanaf 299,00

 • 1-daagse praktijktraining
 • van theorie naar praktijk

Liever een incompany training?
Al voordelig bij 6 personen

Vraag een offerte aan

Beoordelingsresultaten

8.4 Gemiddelde waardering van ruim 3440 reviews

98% van de cursisten beveelt onze training aan

Omschrijving

Ieder bedrijf moet tenminste één preventiemedewerker in dienst hebben. Samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners werkt de preventiemedewerker aan een gezond en veilig bedrijfsklimaat. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Gewoon wat harde cijfers:

 • 230.000 bedrijfsongevallen per jaar
 • Jaarlijks overlijden daarbij 3000 mensen
 • 1350 als gevolg van werken met gevaarlijke stoffen
 • 800 door hart en vaatziekten
 • 80 tot 90 door ongevallen
 • 33% van de zieken langer dan een maand is uitgeschakeld

Iedere onderneming is gebaat bij een gezonde en veilige werkomgeving. Of het nu gaat om het voorkomen van brand of de hoogte van het bureau, elk risico dat verzuim kan veroorzaken moet zo klein mogelijk worden gemaakt. Heel vaak ligt de oplossing in het bespreekbaar maken van het gevoel of de waarnemingen die zijn gedaan in de RI&E. Door het uitvoeren van deze risico inventarisatie en evaluatie krijgt het bedrijf een goed inzicht in de risico’s binnen een bedrijf.

Het Plan van Aanpak is de lijst met risico’s die kan en moet worden aangepakt. Hierbij is de preventiemedewerker de aangewezen persoon om de risico’s en oplossingen bespreekbaar te maken en advies uit te brengen aan het management.

Bij bedrijven tot 25 medewerkers mag de werkgever zelf de functie van preventiemedewerker uitoefenen. Boven de 25 medewerkers moet een medewerker worden aangesteld. Let op: ook de werkgever dient over voldoende inhoudelijke kennis te beschikken om de functie van preventiemedewerker uit te kunnen en mogen oefenen.

Specificaties
SpecificatieOmschrijving
Duur1 dag
Tijdsduur09:00 tot 17:00
StudiebelastingGeen
VooropleidingMBO/HBO denkniveau. Inlevend en een oog voor de omgeving is een pré
CertificaatBHVNederland certificaat Preventiemedewerker
GroepsgrootteMaximaal 8 personen
KortingBij inschrijven van meer dan één persoon op een zelfde cursus in één inschrijving ontvangt u coulancekorting: 1% bij twee personen, 2% bij drie personen, 3% bij vier personen, en 4% bij vijf of meer.

Inhoud

In de opleiding preventiemedewerker leert de cursist:

 • de theoretische achtergrond van de Arbowet. De wet waarop de preventiemedewerker is geënt
 • van theorie naar praktijk
 • de rol van de preventiemedewerker
 • opstellen van een werkdocument

Door deze training bent u als preventiemedewerker in staat bijstand te verlenen bij het opstellen van de RI&E en het plan van aanpak, kunt u de OR, personeelsvertegenwoordiging, of het management of bedrijfsleiding adviseren, en bent u in staat het plan van aanpak uit te voeren of te helpen uitvoeren.

U ontvangt na afronding van de training preventiemedewerker het BHVNederland certificaat Preventiemedewerker.

Kosten

De kosten zijn € 299,00 excl. BTW. Het naslagwerk Preventiemedewerker, het certificaat maar ook een lekkere lunch en voldoende koffie en thee zijn hierbij inbegrepen. Klik op de rode knop Kies datum & locatie om u direct aan te melden.

De preventiemedewerker cursus is ook te volgen op uw eigen locatie. Dit kan met één of meer deelnemers. Bij bijzondere risico’s of de omvang van uw organisatie kan dit een meerwaarde zijn, vanwege de directe toepasbaarheid in uw bedrijf. Klik hier om uw offerte aan te vragen!