Wij redden mensenlevens
Heartbeat

Cursus Preventiemedewerker

Ieder bedrijf moet tenminste één preventiemedewerker in dienst hebben. Samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners werkt de preventiemedewerker aan een gezond en veilig bedrijfsklimaat. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Gewoon wat harde cijfers:

  • 230.000 bedrijfsongevallen per jaar
  • Jaarlijks overlijden daarbij 3000 mensen
  • 1350 als gevolg van werken met gevaarlijke stoffen
  • 800 door hart en vaatziekten
  • 80 tot 90 door ongevallen
  • 33% van de zieken langer dan een maand is uitgeschakeld

Iedere onderneming is gebaat bij een gezonde en veilige werkomgeving. Of het nu gaat om het voorkomen van brand of de hoogte van het bureau, elk risico dat verzuim kan veroorzaken moet zo klein mogelijk worden gemaakt. Heel vaak ligt de oplossing in het bespreekbaar maken van het gevoel of de waarnemingen die zijn gedaan in de RI&E. Door het uitvoeren van deze risico inventarisatie en evaluatie krijgt het bedrijf een goed inzicht in de risico’s binnen een bedrijf.

Het Plan van Aanpak is de lijst met risico’s die kan en moet worden aangepakt. Hierbij is de preventiemedewerker de aangewezen persoon om de risico’s en oplossingen bespreekbaar te maken en advies uit te brengen aan het management.

Bij bedrijven tot 25 medewerkers mag de werkgever zelf de functie van preventiemedewerker uitoefenen. Boven de 25 medewerkers moet een medewerker worden aangesteld. Let op: ook de werkgever dient over voldoende inhoudelijke kennis te beschikken om de functie van preventiemedewerker uit te kunnen en mogen oefenen.

Duur 1 dag
Tijdsduur 09:00 tot 16:30
Studiebelasting Geen
Vooropleiding MBO/HBO denkniveau. Inlevend en een oog voor de omgeving is een pré
Bewijs van deelname Bewijs van deelname voor Preventiemedewerker van BHVNederland
Groepsgrootte Maximaal 10 personen
Korting Bij inschrijven van meer dan één persoon op een zelfde cursus in één inschrijving ontvangt u coulancekorting: 1% bij twee personen, 2% bij drie personen, 3% bij vier personen, en 4% bij vijf of meer.

Inhoud

In de opleiding preventiemedewerker leert de cursist:

  • de theoretische achtergrond van de Arbowet. De wet waarop de preventiemedewerker is geënt
  • van theorie naar praktijk
  • de rol van de preventiemedewerker
  • opstellen van een werkdocument

Door deze training bent u als preventiemedewerker in staat bijstand te verlenen bij het opstellen van de RI&E en het plan van aanpak, kunt u de OR, personeelsvertegenwoordiging, of het management of bedrijfsleiding adviseren, en bent u in staat het plan van aanpak uit te voeren of te helpen uitvoeren.

U ontvangt na afronding van de training preventiemedewerker het bewijs van deelname voor de cursus: BHVNederland Preventiemedewerker.

Kosten

De kosten zijn € 329,00 excl. BTW. Het naslagwerk Preventiemedewerker, het bewijs van deelname maar ook een lekkere lunch en voldoende koffie en thee zijn hierbij inbegrepen. Klik op de rode knop Kies datum & locatie om u direct aan te melden.

De preventiemedewerker cursus is ook te volgen op uw eigen locatie. Dit kan met één of meer deelnemers. Bij bijzondere risico’s of de omvang van uw organisatie kan dit een meerwaarde zijn, vanwege de directe toepasbaarheid in uw bedrijf. Klik hier om uw offerte aan te vragen!

Klantervaringen

Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen

“Met veel interesse hebben we de incompany cursus preventiemedewerker gevolgd. Het was een duidelijke en overzichtelijke cursus waarbij we veel tips en nieuwe inzichten hebben gekregen. Ook was het erg nuttig om aan het einde van de cursus een ronde op locatie te lopen om wat praktijkvoorbeelden te bespreken.”

Letizia van Mastrigt, Coördinator Faciliteitenbeheer


PEQ, Perfect & Quick packaging

“Een goede cursus die extra handvatten geeft om veiligheid voor onze medewerkers vanuit verschillende invalshoeken te beoordelen en de juiste vervolgstappen te nemen voor het borgen ervan.”

Marc Vriesen, Operationeel Manager

Vanaf 329,00

Checkmark 1-daagse praktijktraining
Checkmark van theorie naar praktijk

Liever een incompany training?

Al voordelig bij 6 personen

Vraag een offerte aan
8.9
Gemiddelde waardering van ruim 4659 reviews
Kiyoh
Ontvangst en de gehele duur van de training is prima en duidelijk gegeven. Uitleg met hulpmiddelen waren uitstekend.
Andjanie
10

Zoek Preventiemedewerker in de buurt

Filter Filters

Type
Taal
Provincie Dropdown

Filter Locaties

>
2024

jul

2024

aug

2024

sep

Zaanstad
Wormerveer
Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes