Over ons

BHVNederland verzorgt praktijkgerichte, op maat gemaakte en doeltreffende trainingen waarbij de cursist centraal staat. BHVNederland verzorgt trainingen op het gebied van Bedrijfshulpverlening (BHV), EHBO en AED. BHVNederland richt zich op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Missie

Bedrijven en personen in Nederland bewust maken van risico’s op het gebied van Brand en EHBO.

Visie

Door de bekendste aanbieder in kwalitatief sterke BHV- en EHBO trainingen te zijn, heel Nederland de kans geven levens te redden en schade te beperken door middel van preventief en repressief veiligheidsbewustzijn.

Bedrijfvideo BHVNederland

Maak kennis met BHVNederland, kwaliteit door kennis.

Erkend Opleidingsinstituut (NIBHV)

NIBHVSinds 2014 draagt BHVNederland het keurmerk ‘erkend opleider’ van het NIBHV. Het NIBHV is het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. In 1999 richtten het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en Het Oranje Kruis samen het NIBHV op. De doelstelling van het instituut was het bevorderen van de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening en de veiligheid in bedrijven en andere organisaties. Tot op de dag van vandaag is dat niet veranderd.

Door het grote aantal opleiders op de BHV markt kan het heel lastig zijn kwaliteit te herkennen. Om kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit toch herkenbaar te maken zijn keurmerken heel belangrijk. Het NIBHV certificeert BHV opleiders met het keurmerk ‘erkend opleider’. Het NIBHV richt zich hierbij op ontzorging van klanten door het bieden van een kwalitatief hoogwaardig en transparant kennis- en opleidingssysteem. Dat wordt onder andere gerealiseerd door het opstellen van richtlijnen en het certificeren van opleiders. Een van de gecertificeerde opleiders zijn wij, BHVNederland.

Wat betekent het voor u dat wij een erkend opleidingsinstituut zijn:

  • Begeleiding door gecertificeerde instructeurs die met regelmaat controle krijgen tijdens de training
  • Lesboeken die door het NIBHV herzien worden en daarmee de laatste richtlijnen voor hulpverleners bevatten
  • Een BHV opleiding die voldoet aan de meest actuele eisen en richtlijnen

BHV is voor veel bedrijven een sluitstuk, “oh ja dat moeten we nog even doen.” Een BHV Basisopleiding duurt twee dagen en een BHV Herhaling duurt één dag. Wanneer u gebruik maakt van e-learning duurt de BHV basis één dag en de BHV herhaling een halve dag. Een e-learning houdt in dat u de theorie van de opleiding zelf achter de computer thuis of op werk doet. Minder tijd stoppen in de opleiding is onverantwoord en geeft geen enkele garantie dat de veiligheid op de werkvloer in orde is.