Over ons

BHVNederland verzorgt praktijkgerichte, op maat gemaakte en doeltreffende trainingen waarbij de cursist centraal staat. BHVNederland verzorgt trainingen op het gebied van Bedrijfshulpverlening (BHV), EHBO en AED. BHVNederland richt zich op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Missie

Bedrijven en personen in Nederland bewust maken van risico’s op het gebied van Brand en EHBO.

Visie

Door de bekendste aanbieder in kwalitatief sterke BHV- en EHBO trainingen te zijn, heel Nederland de kans geven levens te redden en schade te beperken door middel van preventief en repressief veiligheidsbewustzijn.

Bedrijfvideo BHVNederland

Maak kennis met BHVNederland, kwaliteit door kennis.

Erkend Opleidingsinstituut 

Door het grote aantal opleiders op de BHV markt kan het heel lastig zijn kwaliteit te herkennen. Om kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit toch herkenbaar te maken zijn keurmerken heel belangrijk. De instantie Kiwa certificeert opleiders met het keurmerk ‘erkend opleider’ wanneer de opleider periodiek en met goed gevolg de externe audit doorloopt. Kiwa richt zich hierbij op ontzorging van opleiders door het bieden van een kwalitatief hoogwaardig en transparant kennis- en opleidingssysteem. Dat wordt onder andere gerealiseerd door het opstellen van richtlijnen en het certificeren van opleiders. Een van deze gecertificeerde opleiders zijn wij, BHVNederland.

BHVNederland draagt het keurmerk ‘Erkend opleider’ van Kiwa. Na het succesvol doorlopen van de externe audit mag BHVNederland zich Erkend opleider noemen volgens de Europese Norm 17024:2012.  Kiwa is een landelijk opererende organisatie waar verscheidene BHV opleiders verbonden zijn met hun kwaliteitsmanagementsysteem en BHV lesplan. Dit keurmerk verklaart dat BHVNederland zich niet alleen houdt aan een passend en compleet lesplan. Het zegt ook dat BHVNederland veel aandacht besteedt aan integraal kwaliteitsmanagement en een goede, professionele dienstverlening. 

Meer hierover op kwaliteitskeurmerk

De persoonscertificering van de BHV trainingen van BHVNederland wordt gefaciliteerd door de NVB. Als kenniscentrum beantwoordt de NVB alle vragen die betrekking hebben op dit onderwerp. Ook geeft de NVB advies bij het opstellen van bijvoorbeeld een bedrijfsnoodorganisatieplan of een BHV-risicoanalyse.

 

 Wat betekent het voor u dat wij een erkend opleidingsinstituut zijn:

  • Begeleiding door gecertificeerde instructeurs die met regelmaat controle krijgen tijdens de training
  • Lesboeken die door het  Kiwa herzien worden en daarmee de laatste richtlijnen voor hulpverleners bevatten
  • Een BHV opleiding die voldoet aan de meest actuele eisen en richtlijnen
  • Kwalitatief hoogwaardige service- en dienstverlening door een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem.

BHV is voor veel bedrijven een sluitstuk, “oh ja dat moeten we nog even doen.” Een BHV Basisopleiding duurt twee dagen en een BHV Herhaling duurt één dag. Wanneer u gebruik maakt van e-learning duurt de BHV basis één dag en de BHV herhaling een halve dag. Een e-learning houdt in dat u de theorie van de opleiding zelf achter de computer thuis of op werk doet. Minder tijd stoppen in de opleiding is onverantwoord en geeft geen enkele garantie dat de veiligheid op de werkvloer in orde is.

Gedragscode NRTO

BHVNederland mag zich lid noemen van het NRTO – de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Dit houdt in dat BHVNederland kwaliteit hoog in het vaandel heeft en haar diensten en producten op hoogwaardige manier levert aan haar opdrachtgevers.

Derhalve conformeert BHVNederland zich aan de gedragscode van het NRTO. Voor meer informatie zie www.nrto.nl.