Wij redden mensenlevens
Heartbeat

BHVNederland erkend door Nederlandse Reanimatie Raad

BHVNederland is door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) erkend voor de onderdelen reanimatie en AED. Dit betekent dat cursussen met deze onderdelen aan de basiscriteria voldoen die de Nederlandse Reanimatie Raad hieraan stelt. Zo moet het instituut minimaal één jaar bestaan, minimaal drie reanimatie cursussen per jaar organiseren en verklaren te werken volgens het beleid van de NRR. De NRR-erkenning van BHVNederland staat garant voor een cursus waarin alle aspecten aan bod komen om slachtoffers met een hartstilstand zo optimaal mogelijk te helpen.

Wekelijks worden er alleen al in Nederland gemiddeld 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft dit. Hoe sneller door omstanders wordt ingegrepen, hoe groter de overlevingskans. Wanneer direct met reanimatie wordt begonnen met behulp van een Automatisch Externe Defibrillator (AED), stijgt dit percentage naar 70 procent. De AED hangt tegenwoordig in veel openbare ruimtes. Het apparaat geeft een elektrische schok aan het slachtoffer waardoor het hartritme weer op gang kan worden geholpen.

Logo NRR klein

De NRR is het overlegorgaan van de Nederlandse Hartstichting, het Rode Kruis, het Oranje Kruis en de VVAA (vereniging van artsen). Hier worden afspraken gemaakt en op landelijk niveau doorgevoerd. De NRR erkent naast instructeurs ook opleidingsinstituten zodat deze een NRR-erkenning kunnen voeren. Het instituut moet dan wel voldoen aan bovenstaande basiscriteria en daarnaast het opleidingsplan ter beoordeling en goedkeuring voorleggen aan de NRR. Ook controleert een verpleegkundig consulent van de NRR het opleidingsinstituut op een aantal onderwerpen zoals voorbereiding van de opleiding, de opleiding zelf en de nazorg van de opleiding. Op deze wijze wordt de kwaliteit van het reanimatieonderwijs gewaarborgd.

BHVNederland heeft ruime ervaring in het organiseren van cursussen waarin zowel AED als reanimatie een onderdeel van is. Deze cursussen hebben een eenvoudige opzet en zijn daarom door iedereen goed te volgen. Naast een training in beademen en het geven van een hartmassage, leren cursisten ook op een verantwoorde en veilige manier een AED te gebruiken. Elke cursus wordt gegeven door een NRR-gecertificeerde instructeur. Deze werken volgens de NRR-richtlijnen en staan garant voor een inhoudelijk goede cursus. De cursus is zowel overdag, in de avonduren als in het weekend te volgen. Na afloop krijgen cursisten een certificaat met het NRR-logo.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes