Wij redden mensenlevens
Heartbeat

Te vaak loos brandalarm

De brandweer rukt jaarlijks meer dan 53.000 keer voor niets uit. Uit onderzoek van de brandweer is namelijk gebleken dat het bij maar liefst 95 procent van de ruim 56.000 bestudeerde brandmeldingen ging om loos alarm. De brandweer overweegt dan ook om niet meer uit te rukken bij automatische brandmeldingen. Naast de overbodig hoge kosten voor de maatschappij leidt het immers ook tot onnodig gevaarlijke verkeerssituaties.

Volgens UNETO-VNI, de brancheorganisatie van installateurs, is een loos brandalarm meestal te wijten aan ondeskundig gebruik van de brandmeldinstallatie. Beheerders zetten vaak een brandalarm direct door naar de brandweer zonder de melding eerst goed na te lopen. Daarnaast worden de brandmeldinstallaties vaak slecht onderhouden wegens kostenbesparingen, vooral in deze financieel moeilijke tijden. Hierdoor worden de installaties minder betrouwbaar met alle risico’s van dien. Door de installaties goed te onderhouden en de beheerders op te leiden, zodat zij de brandmeldinstallaties op een deskundige manier kunnen gebruiken, worden veel loze alarmmeldingen voorkomen.

BHVNederland is gespecialiseerd in het organiseren van de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie. Wanneer u deze met goed gevolg afrondt, bent u voldoende opgeleid om zelf de wettelijk verplichte maandelijkse controle van de brandmeldinstallatie te verzorgen. Hierdoor wordt de installatie in veilige en betrouwbare staat gehouden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BHVNederland.

brandmelder_klein

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes