De Cirkel van BHVNederland – Stap 4 – Opleiden & Oefenen

Knoppen met Links

Welke opleiding(en) koop ik in? Hoe en wat gaan we oefenen?

De RI&E is uitgevoerd, het plan van aanpak is ingevuld, de restrisico’s zijn onderverdeeld en je hebt rekening gehouden met de maatgevende factoren. Het aantal BHV’ers is duidelijk en de benodigde (aanvullende) competenties zijn bekend.

Nu is het tijd voor de laatste twee stappen

De BHV’ers moeten worden opgeleid en er kan een oefenschema worden gemaakt. Voor de opleiding en het oefenschema wordt rekening gehouden met de vooropgestelde competenties. De reguliere competenties (zoals eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming) en ook specifieke competenties worden doorgenomen, aangeleerd en beoefend. Door het regelmatig oefenen krijgen BHV’ers meer vertrouwen in hun handelen, wanneer er een incident plaatsvindt

Het op deze manier organiseren van je BHV-organisatie kan op een positieve manier de weging van een risico beïnvloeden; het risico bestaat, maar je bent er goed op voorbereid!

Liever alle artikelen direct in de mailbox ontvangen? Dat kan! Via de knop hieronder is het mogelijk alle stappen van de cirkel van BHVNederland te downloaden. Door dit te doen, weet jij waar je aan toe bent als je alles op rij wil krijgen.

Download de gehele Cirkel van BHVNederland hier!

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes