Wij redden mensenlevens
Heartbeat

De RI&E, het document dat levens redt!

De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie is een verplicht onderdeel en wordt daarom vaak gezien als ‘Dat moet dan maar even gebeuren’ Het document wordt opgesteld, de risico’s worden in kaart gebracht en dat is het dan… Dan kan het in een hoekje verdwijnen. Nee! Na het op een rij krijgen van de risico’s begint het pas! Als u niet doorpakt, is het wachten op een ongeluk.

Herkent u uzelf hierin? Dan vertellen wij u graag op welke manier u hiermee aan de slag kan, wij helpen u verder!

 

Nood aan de man

Gebrek aan kennis, tijd, mankracht en/of belang zijn vaak redenen dat die mooie map in de kast verdwijnt. Wij bieden de oplossing: vul het gebrek aan door ons in te huren als Externe Preventiemedewerker, óf boek uw cursus Preventiemedewerker op Maat. De preventiemedewerker is de aangewezen persoon om de risico’s en oplossingen bespreekbaar te maken en advies uit te brengen aan het management.

 

Stap voor stap

Als u veiligheid op de juiste manier wil implementeren, adviseren wij u om deze volgorde aan te houden:

  1. Preventiemedewerker
  2. RI&E
  3. Ontruimingsplan
  4. BHV-organisatie opzetten
  5. Ontruimingsoefening

 

Doorpakken

Het is zonde van uw tijd en investering als u eenmaal bent begonnen aan de RI&E, maar het daarbij laat. Het enige doel van de RI&E is, dat u een compleet overzicht heeft van alle risico’s in uw organisatie. Op basis daarvan maakt u keuzes welke risico’s er aangepakt gaan worden. Die keuzes maakt u op basis van deskundigheid. Ontbreekt die deskundigheid? Wij ondersteunen u daar graag bij! Uiteindelijk is het doel om gezondheidsklachten en ongevallen te voorkomen. Dit leidt tot minder ziekteverzuim, en stimuleert het werkplezier en de productiviteit.

Een deskundige zegt niet ‘Dat moet dan maar even gebeuren.’, maar ‘Dat móet gebeuren!’ Het is niet wachten op een ongeluk, maar een ongeluk proberen te voorkomen.

 

Bent u de volgende wie we mogen helpen om samen een gezondere en veiligere werkomgeving te creëren? Velen zijn u al voorgegaan. Neem nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek:

Tel. +31 (0)6 21 29 68 06 | E-mail mike@bhvnederland.nl

Tel. 085-2014733 | E-mail customersupport@bhvnederland.nl

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes