Wij redden mensenlevens
Heartbeat

EHBO-cursus volgen: bekijk wat je zorgverzekering in 2019 vergoedt

Wil je in 2019 deelnemen aan een EHBO-cursus? Goed om te weten dat er ook volgend jaar veel zorgverzekeraars zijn die (een deel van) de kosten vergoeden. De basisverzekering vergoedt de kosten van een EHBO-cursus niet, maar veel aanvullende pakketten wel.

Check de vergoedingen per zorgverzekeraar en vergelijk ze voor 2019

In het vergoedingsoverzicht EHBO-cursussen zorgverzekering van Independer kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar in 2019 vergoedt en kun je de verschillende vergoedingen vergelijken. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar, maar in een paar gevallen gaat de vergoeding zelfs tot 500 euro.

Informeer ook bij zorgverzekeraar naar voorwaarden

Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een EHBO-cursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. Een EHBO-cursus valt hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Doordat de exacte voorwaarden en vergoedingen per zorgverzekeraar verschillen, is het verstandig om hier rekening mee te houden als je je zorgverzekering vergelijkt en eventueel overstapt in 2019.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes