Het belang van handmatige reanimatievaardigheden

Onlangs heeft de Nederlandse Reanimatie Raad een artikel gepubliceerd waarin zij de toepassing van mechanische thorax compressie (MTC) apparaten door hulpverleners bespreken. Als BHV-opleider willen wij benadrukken dat wij het aanleren van handmatige reanimatievaardigheden als essentieel beschouwen voor iedereen.

Gebruik MTC-apparatuur

In onze BHV-cursussen leren wij mensen bewezen en effectieve handmatige reanimatietechnieken. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in noodsituaties, waar direct en accuraat handelen levens kan redden. De NRR benadrukt in hun artikel dat het gebruik van MTC-apparatuur geschikt is voor professionele omgevingen, zoals ambulancediensten en ziekenhuizen. Het wordt afgeraden de apparatuur buiten de professionele hulpverlening te gebruiken.

Leren reanimeren

In ons cursusprogramma staan handmatige reanimatievaardigheden centraal, en we blijven ons inzetten om onze cursisten te voorzien van de juiste kennis en praktische vaardigheden. Het is onze overtuiging dat een goede basis in handmatige reanimatie een waardevolle aanvulling vormt op het veiligheidsbewustzijn van individuen en organisaties.

Lees het oorspronkelijke artikel van de Nederlandse Reanimatie Raad hier.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes