Hoor jij bij de 70% die levens kan redden?

De BHV- en EHBO-kennis van Nederlanders stijgt, en dat is van levensbelang. Uit recent onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat maar liefst 7 op de 10 mensen nu weten wat te doen bij een hartstilstand. Een opmerkelijke verbetering ten opzichte van enkele jaren geleden. Dit laat zien dat steeds meer mensen de waarde van BHV en EHBO begrijpen.

In 2023 heeft 21 procent van de Nederlanders ouder dan 12 jaar een EHBO-certificaat. Dit is cruciaal, want mensen met een certificaat grijpen in maar liefst 86 procent van de gevallen in. Terwijl mensen zonder certificaat dit slechts in 37 procent van de gevallen doen.

 

Goedkoop je certificaat behalen

De groei in BHV- en EHBO-kennis en -vaardigheden is gedeeltelijk te danken aan de groeiende aandacht voor het onderwerp. Wij gaan ervan uit dat deze groei zich doorzet. In de ideale situatie heeft iedereen een EHBO- en/of BHV-certificaat. Laten we daarnaar streven met z’n allen!

Wist je dat zorgverzekeraars en werkgevers vaak (gedeeltelijk) EHBO- en/of BHV-cursussen vergoeden? Dit maakt het nog toegankelijker voor iedereen. Het is hoog tijd om van deze mogelijkheden gebruik te maken.

 

Iedereen kan bijdragen aan veiligheid

Wil je EHBO of BHV in de praktijk leren en levens redden? Bekijk ons cursusoverzicht en boek de juiste cursus voor jou.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes