Wij redden mensenlevens
Heartbeat

VR-trainen is hier!

Wij zorgen al jaren, samen met onze professionele instructeurs, voor praktische trainingen die u en uw medewerkers leren de werkplek veiliger te maken en als het echt misgaat een leven te kunnen redden.

BHVNederland is continu bezig met het verbeteren van de inhoud van onze dienstverlening. Sinds enkele maanden zetten we VR (Virtual Reality), in bij een aantal van onze trainingen. Vanaf januari 2024 hebben we zelfs een instructeur die onze deelnemers het onderdeel BOC (Brand Ontruimen en Communicatie) middels VR gaat leren.

De blusmiddelen, het ontruimen en communicatie kan op een fantastische en veilige wijze worden getraind. Niet onnodig blussers leegspuiten, het oefenen van een deurprocedure, het op een juiste wijze van een pand verkennen bij een brandmelding en het handelen bij het aantreffen van aanwezigen of een slachtoffer, het zit er allemaal in.

In veel gemeenten wordt het steeds lastiger om een blusbak voor de blustraining in de openbare ruimte (op straat) aan te steken. Open vuur is in steeds meer gemeenten verboden waardoor het “ouderwets” fysiek blussen op steeds meer plaatsen verboden is.

Maar BHVNederland bekommert zich ook echt om het milieu, kleinere auto’s en geen grote bussen, niet onnodig blusstof in het milieu brengen, ondanks dat het biologisch afbreekbaar is wanneer het gaat om schuim of afgevangen CO2 die toch de lucht in zou gaan en de fysieke belasting van deelnemers en de instructeur.

VR is veilig en leert de deelnemers op een (bijna) echte manier handelen bij incidenten.

De komende maanden brengen onze leveranciers updates uit en wordt VR nog verder geprofessionaliseerd. Wij zijn mega trost dat we deze nieuwe techniek mogen inzetten voor jullie. Levens redden wordt nog realistischer.

Meer weten? Maak snel een afspraak met één van onze accountmanagers.

Remco, Fabian, David, Menno en Joey vertellen u alles over de mogelijkheden voor uw organisatie!

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes