BHV-Vaardig

BHV-Vaardig: next level bedrijfshulpverlening in de zorg

Hoe goed is uw BHV-organisatie voorbereid op brand of een andere calamiteit? Kan het beter én goedkoper? Is het elke keer weer een gepuzzel om voldoende gediplomeerde BHV’ers in te roosteren? BHVNederland Advies B.V. heeft de oplossing: we helpen uw zorginstelling ‘BHV-vaardig’ te maken door alle medewerkers basiskennis en -vaardigheden bij te brengen. Zo tilt u de BHV-organisatie in zijn geheel naar een hoger niveau, tegen lagere kosten. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van de aanwezigheid van voldoende BHV’ers. Deze innovatie belooft de BHV-organisatie in de gehele zorgsector de komende jaren ingrijpend te veranderen.

Sinds de invoering van de verplichte BHV-organisatie (in 1994) is er veel bereikt op het gebied van veiligheid binnen bedrijven en organisaties. Vooral bouwkundig (brandwerende scheidingen bijvoorbeeld) en installatie-technisch (alarmering en brandbestrijding) hebben de meeste middelgrote en grote werkgevers hun zaken op orde. Organisatorisch is in veel gevallen echter nog verbetering mogelijk.

‘’Met BHV-vaardig richt u uw bedrijfsnoodorganisatie efficiënt, slagvaardig en conform de NEN8112 en het Bouwbesluit in.’’ – Peter Schut, Octaaf Groep

Informatie aanvragen

Wilt u weten hoe uw organisatie BHV-vaardig gemaakt kan worden? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak of druk op de knop aan de rechterkant en laat uw gegevens achter om de voordelen binnen uw organisatie samen te bespreken.

Iedereen telt mee

BHV-vaardig, de vernieuwende aanpak, sluit aan op een aantal onderzoeken naar specifiek op de zorg afgestemde bedrijfshulpverlening. De uitkomsten daarvan zijn beschreven in de vernieuwde Arbocatalogus voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).

Volgens die nieuwste inzichten is het wenselijk dat alle medewerkers betrokken worden bij de BHV-organisatie en daaraan ook bijdragen. BHVNederland Advies B.V. vult dat in met een praktische oplossing. Met onze hulp wordt uw gehele organisatie BHV-vaardig. Iedereen telt mee en beschikt over de basiskennis en -vaardigheden om adequaat en veilig te handelen bij brand, ongevallen en calamiteiten.

Hogere kwaliteit, lagere kosten

Er is sprake van maatwerk, afgestemd op uw pand, uw organisatie en uw cliënten (zijn ze zelfredzaam of niet?). Alle medewerkers krijgen passende basiskennis, en de rollen en taken zijn voor iedereen duidelijk. Zo wordt de gehele organisatie BHV-vaardig.

Dat resulteert niet alleen in een hoger kwaliteitsniveau van de bedrijfsnoodorganisatie. Het zorgt er ook voor dat de kosten voor uw BHV-organisatie omlaag kunnen. Er zijn minder gecertificeerde BHV’ers op de werkvloer nodig en de instructie kan (grotendeels) intern gebeuren.

 

Eind aan eeuwige worsteling met roosters

Met name in de zorg en andere sectoren die 24/7 operationeel zijn, worstelt men vaak met de personeelsplanning: hoe krijg ik voldoende BHV’ers ingeroosterd? Zeker tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten, als de bezetting kleiner is. Grote kans dat het nu helemaal lastig is door het verzuim, als gevolg van de corona pandemie.

Als de organisatie BHV-vaardig is, is dit probleem verleden tijd. Er zijn geen of minder gecertificeerde BHV’ers nodig. Iedereen is immers BHV-vaardig. Roosters maken wordt opeens een stuk eenvoudiger.

Implementatie

Als u besluit uw organisatie BHV-vaardig te maken, begeleiden en helpen we u van A tot Z. Hoe krijgen we dat voor elkaar?

U krijgt uw eigen veiligheidscoördinator/projectleider. Hij/zij wordt uw aanspreekpunt en zorgt dat alles geregeld wordt. De veiligheidscoördinator gaat samen met u het door ons ontwikkelde stappenplan tot maatwerk maken. Hierbij kijken we onder andere naar de huidige staat van de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen. Ook kijken we naar de mogelijkheden om de BHV-organisatie efficiënter in te richten.

Vervolgens worden alle beleids- en werkdocumenten op het gebied van brandveiligheid en bedrijfshulpverlening aangepast naar de gewenste situatie. Aan de hand van deze informatie stellen we samen met u een verandertraject samen, waarmee we komen tot de nieuwe BHV-vaardige organisatie. Hierbinnen zal ook het scholingstraject voor uw medewerkers plaatsvinden. Uiteraard maakt ook de borging van het proces onderdeel uit van ons pakket.

 

Meerjarenplanning

Afhankelijk van het stappenplan stellen we gezamenlijk een meerjarenplanning op voor de trainingsonderdelen. Elk jaar zal in de herhaling een ander thema worden behandeld. Terugkerende onderwerpen zijn bijvoorbeeld: de compartimentering van het gebouw, de werking van de brandmeldinstallatie, de wijze van alarmeren, de aanwezige blusmiddelen en het ontruimingsplan.

Voordelen

de voordelen

De voordelen op een rij:

– iedereen is voorbereid en weet wat zijn/haar taak is

– grotere effectiviteit en veiligheid

– lagere kosten

– flexibeler roosteren

Klanten over BHVNederland

Neem contact op met uw persoonlijke specialist

Huub de Laat

Accountmanager

+31 (0) 6 34 48 59 55
huub@bhvnederland.nl

Al meer dan 10 jaar succesvol
bij onze klanten

8.9
Gemiddelde waardering
van ruim 4659 reviews
97%
van de cursisten
beveelt onze training aan
Kwaliteitskeurmerk Kiwa – Erkend Opleider
BHV register
Kiyoh

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes