Brandweer roept op tot meer BHV-ers

Zo’n 1500 mensen volgen jaarlijks de cursus BHV. Volgens het Amsterdamse brandweerkorps zijn dit er veel te weinig. Het korps is momenteel dan ook druk bezig met het werven van bedrijfshulpverleners binnen bedrijven en sportverenigingen.

De ARBO-wet verplicht werkgevers om bedrijfshulpverlening te organiseren. Hierdoor wordt bij gevaarlijke situaties in het bedrijf letsel en schade bij werknemers en bezoekers zoveel mogelijk voorkomen. Elk bedrijf heeft daarom één of meer bedrijfshulpverleners nodig.

Wanneer bedrijven geen of te weinig medewerkers in dienst hebben met een BHV certificaat, kan dit leiden tot gevaarlijke omstandigheden. Zo was er vorig jaar een brand in een verzorgingstehuis waarbij niemand de brandweer kon opvangen en de weg kon wijzen. Hierdoor werd veel tijd verspild waardoor er een bewoner in brand kwam te staan.

Brandweer-BHV

Dit had voorkomen kunnen worden wanneer het verzorgingstehuis goed opgeleide BHV-ers in dienst zou hebben gehad. In de BHV cursus komt namelijk naast EHBO ook het bestrijden van een brand en het evacueren van personen in een bedrijfspand uitgebreid aan bod.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes