Wij redden mensenlevens
Heartbeat

Brandveiligheidscongres 2011 zoekt innovatieve ideeën

De Innovatieprijs Brandveiligheid 2011 wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres 2011 op 21 april in Bussum. De organisatie beloont het meest vernieuwende idee dat de brandveiligheid van gebouwen in Nederland heeft verhoogd. Deelnemers moeten een concrete casus of een concreet project kunnen presenteren. De jury is op zoek naar out-of-the-box denken, nieuwe ideeën en een integrale visie op brandveiligheid.

Dit jaar viert het Brandveiligheidscongres zijn 1e lustrum. Sinds de eerste editie is het evenement uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor professionals in de bouw die tijdens hun werkzaamheden te maken krijgen met brandveiligheid. Net als de afgelopen vier jaar komen verschillende actuele thema’s aan bod: integrale brandveiligheid, innovatie in brandveiligheid, hoe bestaande gebouwen brandveilig gemaakt kunnen worden en bewust omgaan met risico’s.

Het Brandveiligheidscongres 2011 combineert voordrachten van experts met kleinere sessies. Zo zijn er voordrachten van prof. dr. I. Helsloot, hoogleraar crisisbeheersing en fysieke veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en dr. ing. Margrethe Kobes, senior onderzoeker van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV). Daarnaast kunnen bezoekers twee à la carte sessie kiezen over onder andere toxiciteit en rookontwikkeling van (bouw)producten, het voorkomen van rampen, risicobenadering en brandscenario’s voor parkeergarages.

Het congres is gericht op iedereen die bij de brandveiligheid in gebouwen betrokken is. Van architecten, bouwers en installateurs tot beleidsmakers, opdrachtgevers en verzekeraars.

Brandveiligheid is één van de onderwerpen die aan bod komen tijdens een BHV cursus. Er is bijvoorbeeld uitgebreid aandacht voor het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegrond. Bovendien leren bedrijfshulpverleners hoe ze hun collega’s veilig kunnen evacueren.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes