AED per 1 januari standaard onderdeel van BHV cursus

AED is per 1 januari standaard onderdeel van de BHV cursus van BHVNederland. De Automatisch Externe Defibrillator wordt ingezet bij slachtoffers met een hartaanval. Het apparaat geeft een elektrische schok waardoor het hartritme weer op gang kan worden geholpen (defibrillatie). Door dit extra cursusonderdeel zijn cursisten in staat nóg beter hulp te bieden aan slachtoffers met een hartstilstand.

Wekelijks worden alleen in Nederland al ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Slechts 5 tot 10% van de getroffenen overleeft dit. Wanneer direct wordt begonnen met reanimatie met behulp van een AED, stijgt de overlevingskans van slachtoffers naar 70%!

AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Met name in openbare ruimten als treinstations, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, vliegvelden, seniorencomplexen en woonwijken.

De cursist leert op een verantwoorde en veilige manier de AED te gebruiken. Omdat reanimatie al onderdeel is van de cursus, wordt de cursist goed voorbereid om slachtoffers optimale hulp te bieden. Door deze uitbreiding wordt de BHV cursus één dagdeel langer waardoor de cursus per 1 januari in totaal twee dagen duurt. Eventueel kunt u de cursus verdelen over meerdere dagdelen.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes