Wij redden mensenlevens
Heartbeat

Bedrijfshulpverlening wordt Basishulpverlening

Er komt nieuwe regelgeving, de Basishulpverlening. Iedere verantwoordelijke Werkgever of eigenaar van een (niet-)bouwwerk is straks verplicht een risico-inventarisatie uit te voeren. Op dit ogenblik wordt hiervoor een digitaal hulpmiddel ontwikkeld. Door gebruik te maken van dit hulpmiddel kan worden bepaald wat noodzakelijk is om te voldoen aan deze nieuwe regelgeving op het gebied van noodhulp. De inhoud van de cursus zal inhoudelijk niet of nauwelijks wijzigen ten opzichte van de huidige bedrijfshulpverlening. Wat wel gaat veranderen is de doelgroep. Denk hierbij aan kantines van sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties, studentenverenigingen, kerken maar ook kleine en middelgrote evenementen.

Waar met name werkgevers het in het verleden de noodhulp op orde moest hebben kunnen wij nu concluderen dat deze noodhulp voor vrijwel alle georganiseerde activiteiten, binnen of buiten, noodzakelijk zal worden.

De basishulpverlener doet niets anders dan wat de bedrijfshulpverlener al deed, het beperken van de gevolgen van ongevallen; het beperken van een beginnende brand; het ontruimen van, al dan niet in een gebouw, aanwezig zijnde personen.

BHVNederland is blij met deze ontwikkeling, wij streven al jaren naar een adequate hulp op de plaats van het incident door aanwezigen. De professionele hulpverlener staat namelijk niet op de hoek van de straat te wachten maar is veelal acht minuten vervanging van de brandweer en vijftien minuten ambulance medewerker.

BHVNederland is door zijn ruime ervaring in staat om u op dit gebied terzijde te staan. Wij kunnen met u meedenken in een passende oplossing. De maatwerktrainingen op locatie maar ook individueel inschrijven op een van onze locaties voor de cursus in het land. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op via info@bhvnederland.nl of telefonisch via 085-2014 733

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes