Wij redden mensenlevens
Heartbeat

BHV- ervaring in de praktijk

Hierbij een interessante ervaring van een cursist van BHVNederland:

Woensdag 13 januari had ik mijn BHV herhaling in Amsterdam.

Bij het voorstel rondje gaf iedereen aan afgelopen jaar weinig meegemaakt te hebben. Maandag de 18e kon ik echter gelijk mijn ervaring van de herhaling in de praktijk brengen.

Bij ons in de winkel werd een klant verward, beetje agressief en toen helemaal in zichzelf gekeerd. De symptomen en andere signalen (2 pakjes smint en druivensuiker) deden mij vermoeden dat hij diabetes had. Op mijn eerste vraag antwoorden hij nog met ja, maar z’n ogen draaide weg en hij gaf daarna geen antwoorden meer. Reageerde op een gegeven moment helemaal niet meer, hij zakte snel weg. We hebben 112 gebeld en hem in een stabiele zijligging gelegd. De jongen was compleet buiten bewustzijn. We hebben z’n tas gecontroleerd op medicijnen, maar alleen leeg busje gevonden dat niet op naam stond.

Toen de ambulance dienst kwam hebben ze gelijk zijn suiker gecontroleerd, waarden waren zo laag, dat ze niet meer werden weergegeven. Na een infuus kwam hij gelukkig weer snel bij. We hadden ook nog naar medisch id gekeken in z’n telefoon, maar die was net nieuw, stond niks in. In zijn portemonnee zaten wel gegevens. Daar had ik niet ingekeken omdat ik alleen met hem was. Ik had toevallig dus door goed kijken de situatie goed ingeschat, maar in z’n portemonnee kijken en doorgeven aan 112 was er dus bij ingeschoten.

Al met al heb ik deze ervaring als positief ervaren. Ik bleef zeer rustig, gaf de juiste informatie door aan 112 en kreeg complimenten van hen en de ambulancedienst. Ook de jongen zelf, vond dat we hem erg goed geholpen hadden. Fijn om te zien dat je door de cursus zelfverzekerd handelt. We hebben er later met het slachtoffer en de ambulance medewerkers nog erg om gelachen. Ze vonden dat ze alle drie goed geacteerd hadden en dat ik geslaagd was voor m’n BHV.

 

 

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes