Wij redden mensenlevens
Heartbeat

BHV in het café

Een barman heeft andere werkzaamheden en een andere werkomgeving dan een automonteur, iedereen weet dat. Ongevallen en calamiteiten waar je mee te maken krijgt zijn dus ook totaal verschillend. Zo zijn gewonden in het café of de kroeg soms aangeschoten, loopt het keukenpersoneel toch wel minimaal één keer per maand een brandwond op en kan met zekerheid worden gesteld dat je geen brandende lichtmetalen velgen tegenkomt. Kortom: de bedrijfshulpverlening in een café werkt anders dan in de garage om de hoek.

De BHV-instructeur kan nog zo veel ervaring hebben, in twee dagen inspelen op alle denkbare situaties van alle branches is haalbaar noch wenselijk. Vanzelfsprekend is een deel van de BHV universeel. Een verbandje leggen is een verbandje leggen, dit is een voorbeeld van een algemeen restrisico. Er blijft echter ook een groot deel over dat juist wel of juist niet van toepassing is op bepaalde branches. Dit zijn de bedrijfsspecifieke risico’s. Net zoals er niet bij ieder gebouw dezelfde ontruimingsplattegronden hangen, ondanks dat ontruimen in de basis hetzelfde blijft, zou de BHV moeten worden aangepast aan de bedrijfsspecifieke risico’s.

Tijdens een BHV open inschrijving,  een training op een locatie van de opleider, worden de vaardigheden behandeld die iedere BHV’er in ieder geval moet beheersen. Natuurlijk vergroot de ondernemer de veiligheid op de werkvloer wanneer hij zijn personeel hieraan deel laat nemen. Wanneer datzelfde personeel echter een incompany training volgt, wordt meer toepasbare informatie opgestoken. En daarmee wordt de werkvloer evenredig veiliger.

Wanneer je als ondernemer zes medewerkers of meer een BHV-certificaat wilt laten behalen, laat ze dan een incompany training volgen. Tijdens de incompany training wordt rekening gehouden met de bedrijfsspecifieke risico’s en eventuele maatwerkwensen. Naast het feit dat de BHV’ers aan het eind van de training beter voorbereid zijn, zullen ze een stuk meer opslaan wanneer ze dingen horen die ze daadwerkelijk mee kunnen gaan maken.

Interesse in een veilig biertje!? 

Schrijf je nu in voor een op maat gemaakte incompany training

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes