Wij redden mensenlevens
Heartbeat

BHV: One size does not fit all!

Vrouwen weten al lang dat een kledingstuk met een label ‘one size fits all’ in feite wil zeggen: one size fits not at all’! Want hoe graag kledingfabrikanten je ook willen doen geloven dat hun broek, T-shirt of trui voor iedereen geschikt is, de praktijk is weerbarstiger. Stretch materialen vergroten de kans dat veel mensen het kledingstuk passen, of ze nu groot of klein zijn, dik of dun. Maar dat is nog niet geen garantie dat het ook goed staat. Want iedereen is uniek.

Ieder bedrijf is uniek

Bedrijfshulpverlening is niet te vergelijken met een product als kleding. Toch denken veel mensen dat ze de bedrijfshulpverlening kunnen organiseren volgens het principe ‘one size fits all’. Ze googlen of ‘bedrijfsnoodplan’ en passen een aantal gegevens zoals de bedrijfsnaam en het adres aan. Of kiezen de eerste de beste opleider die bovenaan de lijst komt te staan als ze zoeken op “goedkoopste BHV opleiding”. Maar net zoals ieder lichaam uniek is, zo is elke organisatie dat ook. Ieder bedrijf heeft zijn eigen producten, diensten, medewerkers, klanten, risico’s, omstandigheden en natuurlijk resultaten. Een standaardoplossing om veiligheid binnen de organisatie te regelen, bestaat niet!

Kiezen voor vermaken

Je kunt er ook voor kiezen om een standaardcolbert of -pantalon te kopen en door een kleermaker te laten vermaken. Maar dat scheelt lang niet altijd in kosten of tijd. Integendeel. Je kunt integendeel veel langer bezig zijn en meer geld kwijt zijn. Bijvoorbeeld omdat het gedeelte dat jij graag anders wilt hebben, niet aangepast kan worden of flink hogere kosten met zich meebrengt. Vraag is dan of het dan nog wel echt naar je zin is, of maar zozo. Dat is toch zonde? Want je geld en je tijd kun je maar één keer uitgeven.

Maatwerk voor een perfecte pasvorm

Veel mensen associëren maatwerk vaak met hoge kosten. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit soms ook zo is. Maar laat je goed adviseren en maak duidelijke keuzes. Dan krijg je tenminste wél wat je echt wilt, echt nodig hebt en echt gebruikt. Je hoeft geen compromissen te sluiten. Bij een maatwerkoplossing voor je BHV-organisatie kun je zelf kiezen.

Zo krijg je een BHV-organisatie die zit als gegoten!

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes