Wij redden mensenlevens
Heartbeat

BHV cursus van BHVNederland krijgt opleidingskeurmerk Kiwa

Wassenaar, 25 juni 2009 – BHVNederland is door Kiwa gecertificeerd en mag hierdoor het “Keurmerk Erkende Opleiding” voeren. Het is het eerste opleidingsinstituut met dit keurmerk voor de BHV-cursus. BHV staat voor bedrijfshulpverlening en ieder bedrijf is verplicht om 1 of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Met het keurmerk toont het opleidingsinstituut aan dat de cursussen van een kwalitatief hoog niveau zijn. Na afloop van de BHV-cursus beschikken  de cursisten over de juiste kwalificaties om de meest belangrijke aspecten van bedrijfshulpverlening goed te kunnen toepassen.  Door de wildgroei in opleidingsinstituten wordt het steeds belangrijker om keurmerken in het leven te roepen om de kwaliteit van BHV-cursussen op hoog niveau te houden.

Kwalitatieve BHV-cursus

BHVNederland heeft ruime ervaring met het geven van de BHV Basis Cursus en Herhaling Cursus. De kracht van deze kwalitatieve cursussen zit hem in de eenvoudige en doeltreffende opzet. De op de praktijk gerichte modules maken de cursist vertrouwd met oplossingen in noodsituaties. BHVNederland geeft deze cursussen klassikaal op één van de 18 locaties van BHVNederland of op locatie bij de klant. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een deel van de cursus via het Internet te volgen waardoor de theorie bij aanvang van het praktijkdeel van de cursus reeds bekend is en de cursus nog efficiënter verloopt.

Opleidingskeurmerk

Doordat het aanbod van producten en diensten vandaag de dag erg groot is, wordt door de klant veel waarde gehecht aan een keurmerk. Op deze manier weet de klant welke producten en diensten betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig zijn. Het Kiwa-opleidingskeurmerk staat internationaal voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De BHV Basis Cursus en BHV Herhaling Cursus van BHVNederland voldoen aan deze eisen. Hierdoor heeft Kiwa bepaald dat BHVNederland het Kiwa-opleidingskeurmerk mag voeren.

Arielle van der Spek, directeur van BHVNederland, is erg opgetogen met dit kwaliteitscertificaat: “Het is geweldig dat BHVNederland dit keurmerk heeft ontvangen. Als professionele opleider hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze inspanningen worden beloond met het behalen van het keurmerk. Naast de goede beoordelingen van cursisten laten we hiermee eens te meer zien dat BHVNederland een serieus, betrouwbaar en kwalitatief opleidingsinstituut is.”

BHV-cursussen

Elke organisatie is verplicht om bedrijfshulpverlening te kunnen bieden aan werknemers en bezoekers in geval van nood op de werkvloer. Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) dienen hiervoor een BHV-cursus te volgen zodat ze: eerste hulp kunnen verlenen, brand kunnen bestrijden en collega’s en bezoekers kunnen evacueren.

Over BHVNederland
BHVNederland heeft klanten in zeer uiteenlopende branches, van de chemie tot de bouwwereld tot de telecom en qua grootte van particulieren, eenmanszaken, MKB tot en met grote multinationals. Hierdoor heeft BHVNederland veel ervaring met het inspelen op de specifieke behoefte van de cursist en van het bedrijf waar de cursist werkt. Ervaringen opgedaan in verschillende branches worden gebruikt om de dienstverlening van de BHV’ers nog verder te verbeteren.

Over Kiwa

Kiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat organisaties terzijde staat bij complete certificatietrajecten. Een Partner for Progress die betrokken is bij het voortdurend verbeteren van processen, producten, personeel en organisaties als geheel. De ruim 400 professionals die werkzaam zijn bij Kiwa in Nederland leggen zich toe op certificerings-, inspectie-, research-, consultancy- en opleidingsactiviteiten in een groot aantal marktsectoren.

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes