Wij redden mensenlevens
Heartbeat

Kun je online testen of je zwanger bent?

Natuurlijk kun je online niet testen of je zwanger bent. Er zijn vast en zeker websites te vinden die veinzen aan de hand van een vragenlijst te kunnen testen of je zwanger bent. Wil je er echter op een betrouwbare manier achter komen of je mamma wordt, zul je toch echt over een tester moeten plassen of een andere praktische handeling uitvoeren. Met bedrijfshulpverlening is dat niet anders!

Deze week werd ik, niet voor het eerst, gebeld met de vraag of het mogelijk was een e-learning training te volgen voor de BHV training. Vanzelfsprekend is dit mogelijk. Vervolgens kwam de vraag of er dan ook nog een praktijkdeel aan was verbonden. Dit was niet de eerste keer dat mensen mij vroegen of er een praktijkdeel is verbonden aan de e-learning. Na het bevestigende antwoord: ‘ja’ klonk er van de andere kant van de lijn een intens verbaasde “ooh, dan weet ik genoeg en ga ik even verder informeren.”

Bedrijfshulpverlening is ten alle tijden een praktische inzet. Zowel brand & ontruiming als EHBO zijn praktische werkzaamheden. Hier kun je dus ook onmogelijk bekwaam in raken zonder het in de praktijk te oefenen. Natuurlijk is het mogelijk ,en soms zelfs praktisch, de theorie via het internet te volgen in plaats van op een vaste tijd en plek door een instructeur uitgelegd te krijgen. De praktische uitvoering echter is een heel ander verhaal. Of er BHV aanbieders op de markt zijn die een training zonder enige praktijkoefening aanbieden.. wat ik  wel zeker weet is dat dit niets met daadwerkelijk veiligheidsmanagement te maken heeft.

Is het praktijkgedeelte trouwens ook niet het leukste aan een BHV training?

Meer weten over een serieuze BHV E-Learning? customersupport@bhvnederland.nl

 

 

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes