Voorkom bedrijfsongevallen: Werk veilig!

Het aantal bedrijfsongevallen blijft de laatste jaren stijgen. Het uiteindelijke aantal arbeidsongevallen in 2017 laat een stijging zien van circa 7% ten opzichte van 2016. De Inspectie SZW ziet een aantal redenen voor deze stijging. Marc Kuipers, Inspecteur-Generaal SZW: “Te vaak gaan er zaken verkeerd omdat verzuimd wordt de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen of omdat de productie voor ging. Soms door onwetendheid door werkgevers die onvoldoende op de hoogte zijn van de wettelijke voorschriften.

Een groot deel van de bedrijfsongevallen lopen gelukkig goed af, maar zo nu en dan gaat het goed mis. Het belang van veilig werken kan van levensbelang zijn.  Met een VCA diploma toont een medewerker aan kennis te hebben van veiligheid, gezondheid en het milieu binnen de eigen organisatie. Steeds meer bedrijven stellen het VCA certificaat zelfs verplicht.

VCA staat in het kort voor Veiligheid Checklist Aannemers en betreft de veiligheid, gezondheid en het milieu binnen uw organisatie. De persoonscertificering is bedoeld om te zorgen voor een veiligere werkomgeving voor medewerkers. VCANederland is al ruim 13 jaar de kwaliteitsopleider op het gebied van VCA en leidt personen op om hen veilig werken te laten werken met als doel minder arbeidsongevallen en meer veiligheid op de werkvloer. Bij VCANederland is het slagingspercentage ruim 90% en geldt er een 100% startgarantie van alle cursussen en examens. Lees meer over de mogelijkheden om snel een VCA cursus en/of examen te behalen. www.vcanederland.nl

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes