Wat neemt u mee op reis?

De zomervakantie is voor velen al begonnen. Vakantieparken en hotels stromen langzamerhand steeds voller. Of u nou deze week of over een maand op vakantie gaat, de koffers moeten gepakt worden. Kleding, strandlaken, spelletjes etc. Maar heeft u al gedacht aan een ehbo-doosje, altijd handig! En een blusdeken voor als de BBQ in de vlam slaat? Zo hebben wij voor u nog een aantal handige tips op een rij gezet, zodat u voorbereid op reis kan!

Onderweg – In de auto

Als u met de auto door Europa gaat reizen, controleer dan wat er in het land verplicht is om in de auto te hebben. In sommige landen is het namelijk verplicht om het een en ander aan veiligheidsmiddelen in de auto te hebben. Wij adviseren om altijd over een brandblusser, verbandtrommel en veiligheidshesjes te beschikken. Check voor vertrek of er een gevarendriehoek en reservelampjes in uw auto aanwezig zijn, en vooral waar deze liggen.

Op de camping

Eenmaal aangekomen op het vakantiepark wilt u heerlijk genieten van uw vakantie. De zon schijnt, strak blauwe lucht, en het zachte gras onder uw voeten. Maar wat loopt daar in het gras? Dat kan zomaar een vervelend beestje zijn die u kan steken of bijten. Wees voorbereid en neem een insectentang mee!

Wanneer de avond is aangebroken, doet u de BBQ aan om het vlees te grillen. U loopt even weg om het vlees uit de koelkast te pakken. In de caravan staat de groente al te koken. Maar niet alleen de groente wordt heet, het fornuis staat in de fik! Het is maar goed dat u een brandblusser in de caravan had geplaatst voor vertrek. Daarnaast raden wij u aan om een combimelder (rook- en koolmonoxidemelder) te installeren in uw caravan, zodat u er op tijd bij kan zijn. Laat bovendien uw gasslangen controleren voor vertrek, en zorg ervoor dat u niet de enige bent die weet waar de gasfles staat. In geval van nood moet deze immers worden dichtgedraaid.

Nu de brand is geblust, loopt u terug naar buiten. Als u terugkomt ziet u de BBQ vlam vatten, en nu?! U gebruikt een blusdeken om de vlam te doven.

U bent de held van de vakantie! Waar heeft u dat geleerd? Op onze cursus natuurlijk 😉

In het hotel

Geniet u deze vakantie vanuit een hotel? Vergeet dan niet om even op de ontruimingsplattegrond te kijken. Hierop kan u aflezen hoe u het gebouw in geval van een calamiteit het beste kan verlaten, en vindt u de benodigde informatie wat u in geval van nood moet doen.

Goede reis!

Deze tips helpen u voorbereid op vakantie te gaan. BHVNederland wenst u een fijne vakantie!

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes